logo bureau KREKWERK voor web, design, advies en communicatie

Webteksten die worden gelezen door uw doelgroep en Google

Het één op één publiceren van uw brochuretekst op het web is meestal geen goede keuze. Op het internet wordt niet direct gelezen. Bezoekers scannen een webtekst in luttele seconden en moeten voldoende geprikkeld worden om op uw website te blijven. Zo niet, dan zapt men net als op televisie naar een andere pagina.

Daarnaast wilt u dat uw webpagina hoog scoort in de Google zoekmachine. Dat begint bij een goede webtekst. Een leuke tekst is niet altijd een goede tekst. Het begint bij het vinden van de juiste trefwoorden. De tekst van elke pagina moet aansluiten op de zoekwoorden waarmee uw klanten u zullen vinden. Soms zijn dit heel andere termen dan u zelf binnen uw bedrijf gebruikt. Voor sommige mensen is een gamba gewoon een grote garnaal en blijft een langoustine een kleine kreeftje. Dat verander je niet.

Daarna moeten de belangrijkste woorden optimaal in de webtekst worden opgenomen. Zowel in de tekst die bezoekers kunnen zien als in de onderliggende html-code. KREKWERK plaats uw tekst zorgvuldig binnen de structuur van de pagina voor een maximaal resultaat. Het optimaliseren van uw tekst voor een website wordt Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Maar het allerbelangrijkste blijft een plezierig leesbare pagina!