logo bureau KREKWERK voor web, design, advies en communicatie

terug

Krekke werken: Zelfs een Bugatti Veyron kun je verbeteren

Photoshop: Bugatti Veyron door RC82 Workchop
Bugatti Veyron, jaren 40 stijl, van RC82 Workchop

De huidige Bugatti Veyron 16.4 miststaat niet in deze rubriek. Het is een wel erg krekke auto. Maar het kan nog beter. Een Poolse artiest met de naam RC82 creëerde een nog mooiere versie van deze bolide. Met een nieuwe look en feel die teruggaat naar de stijl van de jaren 40 is deze wagen een echte blikvanger. Helaas kun je hem niet zien rijden en ook niet op marktplaats kopen. Want voorlopig is het pure Photoshop fantasie. Dat geldt ook voor de budget-versie. Deze mini uitvoering van Veyron is gemaakt door de Australische Robert ‘solkee’.

Bugatti Veyron

Blauwe Bugatti Veyron
Veyron van Bugatti

Met een maximale snelheid van 415 km per uur kun je in slechts 2,5 sec een snelheid halen van 100 km/u. De financiën rondom deze auto zijn echter alles behalve krek te noemen.
Aan deze uit de voegen gegroeide kever hangt een prijskaartje van een slordige 1,5 miljoen euro en een speciale Michelin bandenset van 35K die je het best om de 10.000 km kunt wisselen. Maar … daar staat wat tegenover. Je hebt een snelle, unieke en originele (volks)wagen. Voor een bijzondere sport- of cabriouitvoering met porseleinen elementen, Hermès bekleding, carbonlook of een stukje maatwerk schrikken ze bij Bugatti niet terug.
Wie gingen je voor? Natuurlijk een aantal voetballers, rappers, Tom Cruise en Simon Cowell, maar ook stijlicoon Ralph Lauren voegde hem aan zijn collectie toe.

Mooie auto’s en Photoshop art

Bugatti Veyron minicar van Solkee
mini Veyron van Solkee

Mooie auto’s zijn een dankbaar onderwerp voor Photoshop artiesten. Behalve de Veyron heeft RC82 Workchop (let op: dit is geen typefout) nog veel meer auto’s geredesigned. Je kunt zijn werk bekijken op zijn Facebook pagina. De Australische Solkee tovert de scheurijzers om tot handzame miniversies. Hij heeft inmiddels een hele collectie mini Ferrari’s, Hummers, Lamborghini’s ….Op pxleyes.com kun je ze bekijken. Ook kun je een mini-cursus volgen hoe je jouw droomauto met Photoshop omtovert tot een flitsende miniversie.